Visie Rakshas

Zondag 20 September | 10.30-15.45
Sint-Michielscollege

Welkom bij de Raksha’s boys en girls!

De leiding is blij dat we dit jaar kunnen verder zetten en door de tijd kunnen blijven reizen, maar voor dat we dit kunnen doen is er eerst een OVERGANG! Pak dat stoffig scouts uniform uit de kast want het scoutsjaar is begonnen, hou je vast…

Stevige linker, De Leiding

Zondag 27 September | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

We gaan terug naarde tijd van de eerste mens. We leren aan de hand van een Prehistorische SURVIVAL CURSUS hoe onze voorouders uit de Steentijd hun huizen bouwden met balken en sjortouw.

Zondag 4 Oktober | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

Maak jullie klaar om op zoektocht te gaan naar jullie lekkere eten voor de koude winter die steeds dichter en dichter aan het komen is. Kleed je warm aan voor de strijd van je leven om het eten te overwinnen tijdens het XXL GROENTENSPEL.

Zondag 11 Oktober | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

Zelfs in deze tijd waar de mensen overleefden met rudimentaire gereedschappen wouden de mensen weten wie er het sterkste was. Omdat ze niet veel hadden moesteen ze inventief zijn bij hun krachttesten. Maak jullie spieren maat al warm want deze krachtmetingen lijken heel hard op de Schotse HIGHLANDGAMES.

Zondag 18 Oktober | 8.45-16.30
Sint-Michielscollege

Vroeger in de oertijd gingen de mensen niet naar de winkel. De vrouwen zorgden voor vruchten en allerhande, terwijl de mannen jaagden op wild om vlees te kunnen voorzien. Nu hebben we de luxe om langs de slager te gaan voor een lekker stuk vlees/ veggie burger en dit raden we dan ook zeker aan, want wij gaan op KOOKTOCHT!!!

Vrijdag 23 Oktober – Zondag 25 Oktober | 19.00-12.00
Verdere info volgt

Maak jullie maar klaar voor een WEEKEND vol avontuur en plezier! Kom als mummie, Toetanchamon of Cleopatra verkleed, want wij trotseren samen de piramides en de kilometers lange woestijn in het oude Egypte. Verdere info volgt.

Zondag 1 November | 10.00-12.30
Geen vergadering (herfstvakantie)

Het is vakantie, dus dat betekent uitslapen. Wisten jullie dat men in het oude Egypte de gewoonte was om te slapen met je hoofd op een steun? Men sliep op een ‘weres’. Dit is een houten, maanvormige steun dat op een pootje stond en tussen het hoofd en een schouder werd geplaatst. Dit lijkt weinig comfortabel. Alle geluk hebben wij tegenwoordig kussens om op te liggen!!

Zondag 8 November | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

De Egyptische farao Faëzo wordt bedreigd door zijn aartsrivaal sjeik Laurent. Allebei zetten ze hun beste soldaten in om hun land te verdedigen. Niet met zwaarden maar met blaasbuizen…Vandaag spelen we de Egyptische variant van het SUITJESSPEL.

Zondag 15 November | 8.45-16.30
Sint-Michielscollege

Vandaag gaan we jullie sporttalenten testen! Wie is er klaar om deel te nemen aan de grote Raksha’s OLYMPISCHE SPELEN? Kom zeker mee zweten en zwoegen deze zondag en vergeet je zwemgrief niet!

Zondag 22 November | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

In de Romeinse steden kieperden de mensen hun afval uit het raam op de straat. Erg fris is dat natuurlijk niet, maar een vuilnisbak kwam nog niet voor. Vandaag de dag leven we in een wereld waar vuilnisbelten en afvalbakken bestaan, maar niet genoeg gebruikt worden. Er is nog veel afval op de straten te vinden en daar gaan wij verandering in brengen, want we gaan ZWERVUIL opkuisen!

Zaterdag 28 November | 19.00-….
Verdere info volgt

Bikke bikke bi-k
Hap hap ha-p!

Vandaag geen soep en pap maar wel heerlijke Vlaamse kost. Neem al je vrienden en familie mee naar ons ETENTJE zodat we samen onze buikjes kunnen vullen, want de beste chef-koks van 738 Erracht staan vanavond voor je klaar! Verdere info volgt.

Zondag 29 November | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

“Scio!” riepen de Romeinen vroeger wanneer ze het antwoord op een vraag vonden. We hopen dat we dit zo veel mogelijk mogen horen deze vergadering, want vandaag gaan we QUIZZEN.

Zondag 6 December | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

In deze tijden komt het Christendom op, maar niet iedereen is hier blij mee. Spionnen zitten overal en vandaag komt SINTERKLAAS. Maar is hij nu een echte Sint of een Romeins spion wie zal het zeggen?!

Zondag 13 December | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

Geachte ridders en prinsessen, volgens een brief die is bezorgd aan het kasteel van Zijne grote Majesteit Erracht, ligt er in ons rijk een schat verborgen. Zijne Majesteit heeft dan ook persoonlijk jullie de opdracht gegeven die schat te zoeken op de SCHATTENTOCHT. Trekt dus samen op pad en breng de schat terug voor iemand anders deze vind.

Zondag 19 December | 20.00-….
Sint-Michielscollege

In de middeleeuwen werd Kerstmis gevierd met een houten blok, versiert met dennenappels, hulst en marentakken die in brand werden gestoken. Mensen kwamen gezellig samen om feest te vieren. Ook wij gaan feest vieren op de KERSTWAKE. Verder info volgt.

Zondag 27 December | 10.00-12.30
Geen vergadering (kerstvakantie)

Vandaag gaan jullie ons moeten missen :’-(. Tijd om te genieten met jullie familie van de zaaaaalige kerstsfeer. En niet getreurd want wij staan binnenkort terug voor jullie klaar!

Zondag 3 Januari | 10.00-12.30
Sint-Ludgardis

Het schrijven van liedjes was in het begin van de middeleeuwen een elitaire bezigheid, maar het zingen gebeurde door iedereen. Er werd volop gezongen over van alles waarover we ook tegenwoordig nog zingen. Vandaag gaan we met zen alle 3 KONINGEN ZINGEN zoals ze dat deden in de middeleeuwen.