Visie JV’S

Het is weer zover. Een nieuw scoutsjaar voor de boeg. We weten dat jullie de zotste bouwers en parcourmeesters zijn in fortnite en altijd op de eerste plaats staan. Maar kunnen jullie dit ook in het echt? Maak je borst maar nat voor dit jongverkennerjaar van 2019-2020.

Een stevige linker: De leiding

Zondag 22 september | 08.30-16.30

SINT-MICHIELSCOLLEGE

Mannen, na 2 maanden non-stop fortnite te hebben gespeeld, is het weer tijd om jullie scoutsuniform van onder het stof te halen. Naar goede gewoonte starten wij ons scoutsjaar met onze welbefaamde OVERGANG.

Zondag 29 september | 10.00-12.30

SINT-MICHIELSCOLLEGE

Wie heeft er stalen zenuwen? Wie weet de juiste aandelen te kiezen?  Deze vragen zullen beantwoord worden in een bloedstollend beurzenspel.

Keep in mind: Opportunities come infrequently. When it rains gold, put out the bucket, not the thimble –  Warren Buffett

Zondag 6 oktober | 10.00-12.30

SINT MICHIELS COLLEGE

Om al te oefenen voor volgende week gaan we leren hoe je een vuur kan maken in elke onvoorzienbare omstandigheid. Wie van jullie is de FireMaster? Haal de pyromaan in jezelf naar boven in dit Vurenspel.

Zondag 13 oktober | 08.45-16.30

SINT-MICHIELS COLLEGE

Wie bakt er thuis wel eens een goei stukske vlees op den BBQ? Of ben je meer expert in groenten snijden? Maakt allemaal niet uit. Vandaag maken we eten op de scoutsmanier op een vertrouwde kooktocht. Neem dus allen vlees mee. De leiding zorgt voor de rest.(met fiets komen)

Zondag 20 oktober | 10.00 – 12.30  

SINT-MICHIELS COLLEGE

Vandaag test de leiding jullie kennis van verschillende onderwerpen in een spannende lolly-quiz.( Kleine tip: weet wie de scouts heeft opgericht)

Zondag 27oktober | 10.00-12.30

SINT-MICHIELS COLLEGE

Omdat we even de band van de leiding moeten versterken zullen we jullie een week alleen moeten laten, maar vrees niet de week erna vliegen we er weer staalhard tegenaan. GEEN VERGADERING

Zondag 3 november| 10.00-12.30

SINT-MICHIELS COLLEGE

Vandaag zal de leiding vervangen worden door een paar zeer enthousiaste stagiairs. Maak jullie dus klaar voor een epische verrassingsvergadering!!!!!!

Vrijdag 8 november tot zondag 10 november

SINT-MICHIELS COLLEGE

Vandaag testen wij een techniek die door elke scout beheerst moet worden. We hebben het niet over sjorren of vuur maken maar wel over de welbefaamde “pijltjes-vouwen-klakkebuizen-schieten” techniek. Deze techniek kan enkel en alleen getest worden in een episch klakkebuizenspel.

Benodigdheden : klakkebuis, tijdschrift.

Zondag 17 november | 08.45-16.30

SINT-MICHIELS COLLEGE

Gaan we vandaag naar Parijs, Moskou, Antwerpen of misschien zelfs naar Shanghai? Maak jezelf maar klaar voor een bangelijke stadsexplo. Vergeet zeker niet je lunchpakket!

Weekend 22-24 november |

Weekend, houd deze data alvast vrij. Verdere info volgt nog.

Zondag 1 december | 10.00-12.30

SINT-MICHIELSCOLLEGE

Vandaag zetten we al onze officiers en commandanten strategisch samen want we spelen stratego! Vandaag is het niet om ter snelste of sterkste maar om het slimste!

Zondag 8 december | 10.00-12.30

SINT MICHIELS COLLEGE

Vandaag testen we onze fysieke kracht in een epische para vergadering. Van wie de beste sluipskills heeft tot wie het beste kan hangen in de boom. Wie kan het beste ons parkour afleggen. Be there our be square.

Zondag 14 december | 19:30-22:00

SINT-LUDGARDIS

Bereid jullie maar voor op een epische avond want vanavond gaan naar het swingpaleis! Neem allemaal jullie vrienden en vriendinnen maar mee want het wordt geweldig!

Zaterdag 21 december | 20.00-22.00

KERSTWAKE (SINT-MICHIELSCOLLEGE)

Het is weer bijna Kerstmis en dus dringend tijd om nog eens aan onze vriend Jezus te denken. Na het prachtige toneelstuk zijn jullie welkom om allen lekkere warme choco te drinken!

Zaterdag 4 januari | 10.00-12.30

SINT-MICHIELSCOLLEGE

Doe uw kostuum al maar aan want vanavond is het een epische casino avond. Goe veel geld verdienen om te showen aan de vrouwkes miauwkes!